Beverdam, Keurslager

Barbecues en reuzepannen

Onze apparatuur is professioneel en van hoge kwaliteit. Bij aankoop van uw barbecuevlees mag u onze barbecue/ pan GRATIS lenen! U betaalt echter alleen het gebruik van gas à € 15,00 per barbecue/ pan.

Schoonmaakkosten                                                    € 15,00
Bord en bestek            € 0,75
Huur statafel € 5,00
Huur koelaanhangwagen € 45,00

 

Bekijk onze barbecuefolder >>

 

Barbecue salades

200 gram per persoon in schaal met beperkte garnering.
Prijs per persoon: € 2,95

  • Huzarensalade
  • Twentse rundvleessalade
  • Holterbergsalade
  • Zalmsalade

100 gram per persoon
Prijs per persoon: € 1,60

  • Vers fruitsalade

Barbecuetips

Een goede voorbereiding is het halve werk!

  1. Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  2. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue/ houtkool/ aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
  3. Waneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  4. Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbece niet opnieuw aan te steken.
  5. Haal het vlees 1 uur voordat het op de barbecue gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  6. Bij het opendoen van de deksel van de barbecue ontsnapt er warmte. Weersta de verleiding om telkens onder de deksel te kijken.
  7. Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel omdraaien is niet goed.
  8. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.

 

 

9. Gebruik een tang of spatel (dus geen vork) om het vlees op het rooster te legen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.

10.Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.

11. Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.

12. Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden. Ga uit van de onderstaande volgorde en let goed op de kleur.
1 rundvlees (biefstuk) rood/rosé (48-55 graden)
2 kalfs- en lamsvlees, spiesen rosé/gaar (58-65 graden) 
varkensvlees en papilottes helemaal gaar (65 graden)
4 voorgegaarde producten zoals worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs

13. Verplaats nooit een brandende barbecue.

Beverdam, Keurslager

Hogepad 1-40
7462TA Rijssen
0548512387
0548513408

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 21:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten